Herculesstraat e.o. te Alphen aan den Rijn

Herculesstraat e.o. te Alphen aan den Rijn

Plaats
Alphen aan den Rijn
Land
Nederland
Opdrachtgever
WonenCentraal

Omschrijving

In de Planetenbuurt te Alphen aan den Rijn (wijk Ridderveld) ligt de Herculesstraat. In de Herculesstraat staat het appartementencomplex waar MBR is gevraagd de hekken te vervangen.

Voor de vervanging van de hekwerken is gekozen voor de spijlenhekken van type SH 60-20 met een opvulling van spijlen Ø25. De balusters zijn op de betonconstructie geplaatst en het hekwerk is tussen de balusters gehangen. Tevens zijn er diverse separate handleuningen geplaatst.

Een bijzonder project omdat de betonconstructie op geen enkele plek horizontaal uitgelijnd is. Het oude hekwerk golft dan ook over de galerij heen. Veelal wordt gekozen om een vulplaat onder de baluster te plaatsen om het gehele hekwerk op deze manier horizontaal uitgelijnd te krijgen. De vulplaten blijven echter altijd zichtbaar waardoor er een onrustig beeld ontstaat. Omdat MBR volledig met aluminium produceert is het mogelijk om de balusters te monteren zonder een vulplaat. Dit kan omdat het aluminium niet roest. MBR heeft er daarom voor gekozen om geen vulplaten onder de balusters te gebruiken maar het hekwerk zo te produceren dat het, ondanks de ondergrond, volledig horizontaal uitgelijnd is.

Een prachtig eindresultaat met een zeer tevreden opdrachtgever.

Specificatie

- 1.469 m' spijlenhekken type SH 60-20
- 16,5 m' handleuning type HR 80-37 

Referentieproducten

Bekijk de details van het toegepaste product op dit project middels onderstaande link.

Spijlenhek type 60-20 A 

> > > > >