Complex 250 Rentmeesterhof/laan

Complex 250 Rentmeesterhof/laan

Plaats
Nijmegen
Land
Nederland
Opdrachtgever
Nijhuis Apeldoorn

Omschrijving

Het unieke project “Rentmeesterhof” in Nijmegen is begin 2017 opgeleverd aan de opdrachtgever. Op het project zijn door MBR de balkonhekwerken vervangen door hekwerken met glas en aan de galerijzijde zijn lamellenhekken geplaatst. Daarnaast heeft MBR een opvallend wit gepoedercoat aluminium kader aangebracht. Dit verfrissende witte lijnenspel in de gevel is ontworpen door Architectenbureau “Pieter Oosterhout” uit Nijmegen. Het engineeringsteam van MBR heeft in overleg met de architect, de hoofdaannemer Nijhuis Bouw B.V. en medewerkers van woningbouwvereniging Talis het ontwerp constructief verder uitgewerkt tot een systeem met stelmogelijkheid om zo de grote verschillen in maatvoering van het bestaande gebouw op te vangen.

MBR heeft op dit project aan de balkonzijde ook kopgevelschermen aangebracht. Deze schermen zijn voorzien van speciaal BioClean glas. Dit glas reinigt zichzelf door de combinatie van uv-stralen en regenwater.   

Specificatie

- Paneelhek type 54-45VKZ, opgevuld met gelaagd glas
- Lamellenhek type 60-20 
- Lamellenhek type 60-20 in een hoek van 90º
- Rechthoekige privacyschermen
- Aluminium kopgevelschermen
- Zetwerk horizontaal op kopgevels
- Zetwerk verticaal t.b.v. omkadering

3D tekening kopschermen en gevelbekleding

3D Impressie blikvanger

> > > > >