Een briljant lijnenspel

Een briljant lijnenspel

Het unieke project “Rentmeesterhof” in Nijmegen is begin 2017 opgeleverd aan de opdrachtgever. Op het project zijn door MBR de balkonhekwerken vervangen door hekwerken met glas en aan de galerijzijde zijn lamellenhekken geplaatst. Daarnaast heeft MBR een opvallend wit gepoedercoat aluminium kader aangebracht. Dit verfrissende witte lijnenspel in de gevel is ontworpen door Architectenbureau “Pieter Oosterhout” uit Nijmegen. Het engineeringsteam van MBR heeft in overleg met de architect, de hoofdaannemer Nijhuis Bouw B.V. en medewerkers van woningbouwvereniging Talis het ontwerp constructief verder uitgewerkt tot een systeem met stelmogelijkheid om zo de grote verschillen in maatvoering van het bestaande gebouw op te vangen.

MBR heeft op dit project aan de balkonzijde ook kopgevelschermen aangebracht. Deze schermen zijn voorzien van speciaal BioClean glas. Dit glas reinigt zichzelf door de combinatie van uv-stralen en regenwater.   

Wie weet wordt ook dit project bekroond met de Architectuurprijs Nijmegen!

Bekijk het gehele project: Complex 250 Rentmeesterhof/laan 

> > > > >